Com podem fer desodorant casolà?

2016-05-17 19:02

El desodorant és un producte senzill, utilitzat per amagar o prevenir l’olor corporal normalment de les aixelles on hi ha una gran quantitat de glàndules i sudoració i sovint un dels punts del nostre cos amb més olor.

En la cosmètica convencional, els desodorants s’han convertit en anti-transpirants, ja que les sals d'alumini obstaculitzen els porus, i en alguns estudis científics s'ha relacionat aquest alumini amb alguns tipus de càncer de mama i al·lèrgies (tal i com mostra el següent documental: «La edad del aluminio»).

A casa podem elaborar el nostre desodorant amb ingredients com el bicarbonat de sodi, que no oculta l’olor, sinó que l’elimina. Tampoc tapa els porus, sinó que absorbeix la suor gràcies al midó de les llavors de lli, i no irrita la pell, sinó que la nodreix i la hidrata amb l’oli d'ametlles. I per si amb això no hi hagués prou, amb l'espígol i sàlvia el dotem de propietats antisèptiques, vigoritzants i relaxants.

Ingredients

100 ml d'aigua

Una cullerada de llavors de lli

Una cullerada de bicarbonat de sodi

Una cullerada d'oli d'ametlles

Espígol i sàlvia fresc o assecat

Procediment

  1. Posem a escalfar un tupí amb aigua i les llavors de lli. Aquestes llavors deixen anar poc a poc un mucílag que espesseix l'aigua.
  2. Passat uns minuts de cocció lenta colem les llavors de lli i ens quedem amb el preparat espès. Les llavors les podem utilitzar per menjar-nos-les triturades, afegides a una amanida o sopa.
  3. Tornem a posar el tupí al foc i afegim la sàlvia i l'espígol (també podem fer servir algun oli essencial d'alguna d'aquestes plantes). Quan arranqui el bull apaguem el foc i esperem uns minuts. Colem el tupí i ens quedem de nou amb el preparat.
  4. Incorporem l'oli d'ametles i el bicarbonat, i ho barregem bé.
  5. Deixem refredar unes hores el nostre desodorant, i ja el podem envasar en un recipient de desodorant reutilitzat o pot. Caldrà conservar-lo en un lloc fresc, a temperatura inferior a 25ªC per tal que no adquireixi textura oliosa (funciona igual però no és tan pràctic).

La quantitat de bicarbonat de sodi és orientativa, una persona que senti l'olor de la sudoració caldrà que afegeixi més bicarbonat, i una persona que noti que se li resseca la pell o li apareixen picors, caldrà que faci un desodorant amb menys bicarbonat de sodi. 


—————

Retorna