TRACTAMENT NATURAL PER ENFORTIR ELS CABELLS

2014-05-27 20:05

Barreja de romaní, ortiga, ruda i boix (o alguna d’aquestes plantes)

Simplement cal fer una decocció de 5 minuts de 6 cullerades de cada espècie de les anteriors per cada litre d’aigua. La decocció consisteix en posar les plantes en una olla o tupí amb aigua al foc, a temperatura propera a l’ebullició durant un cert període de temps, mentre que en la infusió, escaldem aigua, la retirem del foc i l’aboquem en un recipient amb plantes.

Aplicació

Rentem els cabells amb un xampú neutre i després procedim a aplicar la decocció una vegada ens haguem esclarit els cabells, mitjançant un suau massatge.

Romaní: Planta arbustiva de muntanya baixa i mitjana, en llocs assolellats. Molt romàtica. Es pot recol·lectar tot l’any, i es poden fer decoccions amb les seves tiges amb fulles i les flors.

Ortiga: Planta urticant que creix en vores de camí i camps, especialment en llocs humanitzats. Cal utilitzar els brots tendres, que s’han de collir amb guants o algun sistema de protecció de les mans. Es poden collir tot l’any tot i que és més recomanable abans de la floració (primavera o inicis d’estiu)

Ruda: Planta que creix en llocs secs de muntanya baixa o mitjana. Es recomana collir-la abans o durant la floració, a la primavera o inicis d’estiu.

Boix: Arbust localitzat en boscos de muntanya mitjana i subalpina. S’aconsella recol·lectar la fulla per la decocció abans de la floració, a l’hivern o principis de primavera, ja que conté més principis actius.

—————

Retorna