· 200 gr d’arròs
· 100 gr de pebrot vermell o verd
· 100 gr d’albergínia
· 100 gr de carbassó
· 100 gr de pastanaga
· 1 rajolí d’oli
· sal
· 200 gr d’alga nori seca o d’alga salada fresca (wakame)
· 100 gr de germinats de soja, d’alfals i d’alguna altra varietat
· 200 gr de barreja de bolets de cultiu o de temporada (per exemple, múrgoles, rossinyols o moixernons)
· 2 cullerades petites de vinagre
· 1 cullerada petita de melmelada de taronja
· pell d’aranja
· mig iogurt natural grec
· 4 cullerades soperes d’oli
Per fer els farcellets d’algues, primer de tot hem de bullir l’arròs. Després tallem les verdures crues molt petites. Hem d’amanir l’arròs amb soja, oli d’oliva i sal, i ho barregem tot amb les verduretes. Un cop tenim aquest conjunt, l’emboliquem amb una fulla d’alga donant-li forma de farcellet. Hem de fer 4 farcellets per persona.
Per acompanyar-ho, farem una amanida de germinats amb bolets. Hem d’escaldar i refrescar els bolets i els amanim amb sal, oli, una mica de soja i oli de sèsam torrat. Després d’això, els barregem amb els germinats.
Posarem els farcellets damunt d’aquesta amanida i per acabar d’arrodonir aquest plat, l’amanim amb una vinagreta feta de iogurt, aranja i melmelada de taronja amarga. Per fer la vinagreta hem de ratllar la pell d’aranja i barrejar-la amb el iogurt, la melmelada, el vinagre i l’oli. S’emulsiona tot amb una batedora fins que estigui ben lligat i sigui una salsa compacta.
D’aquesta manera tenim un plat bo, sa i fàcil de fer!
—————