REMEIS NATURALS PER PREVENIR I ALLEUJAR EL CONSTIPAT O LA GRIP

2014-12-09 22:00

Mal de cap, cansament, dolor en diferents parts del cos, esgarrifances i algun esternut: aquests són els símptomes inequívocs de la grip o refredats. Tots els anys milions de persones es veuen afectades per aquest mal estacional que et fa passar uns mals dies. El repòs és la millor medicina: permet a l'organisme estalviar energies i combatre el virus per sanar ràpid i bé.

De fet, recórrer a fàrmacs no és sempre la millor solució. Amb freqüència és bo evitar-ne la ingesta immediata per baixar la febre: es tracta d'una reacció natural del cos que no hem de témer de cap manera. En general seria més oportú ajudar al nostre organisme a combatre la malaltia oferint-li la possibilitat de seguir el seu curs. Existeixen moltes alternatives que la medicina natural posa a la nostra disposició.

Conegudes són les qualitats dels cítrics: excel·lents per combatre el refredat i prevenir-ne els símptomes, són una font natural de vitamina C i antioxidants d'efectes beneficiosos i protectors. Un altre aliment contra els símptomes hivernals és l'all: conegut ja per les nostres àvies com a antibiòtic natural, estudis científics han demostrat les seves qualitats i l’han definit com a excel·lent medicina natural en casos de tos (tot i que tal parar atenció en el cas de persones propenses a patir hemorràgies, amb irritacions d'estómac i intestí, gastritis o úlcera). Un altre antibiòtic natural és el pròpolis: derivat de la resina d'algunes espècies de plantes a les quals les abelles agreguen pol·len, ceres i enzims, els seus principis actius, dotats també de destacades propietats antiinflamatòries, fan d'ell un remei natural eficaç en el tractament d'infeccions de les vies respiratòries superiors.

En qualsevol circumstància, beure molt és un dels secrets per “dissoldre” el refredat i la grip. I més si ens preparem infusions de plantes amb propietats que ens ajuden a combatre’n els símptomes. Amb el gingebre (s'utilitza l'arrel), es pot preparar una infusió per reduir nàusees i trastorns estomacals. El rave és excel·lent utilitzat com a infusió contra el constipat i la bronquitis. La Rosa canina, per la seva banda és una font natural de vitamina C, excel·lent per endolcir amb mel. L’equinàcia és antiinfecciosa i un remei natural per defensar el sistema immunitari i prevenir qualsevol tipus d'infecció. Una bona infusió de fulles de tarongina pot, finalment, alleujar el mal de cap conseqüència del refredat: la beguda estimula els ronyons i la sudoració amb efecte desintoxicant, i pot tenir excel·lents qualitats sedants per descansar. La sàlvia està indicada contra el mal de coll, mentre que l'orenga calma la tos. Al seu torn la farigola és expectorant, desinfectant, antioxidant, antibacterià i antiviral, mentre que el romaní, és un remei energètic i desintoxicant per reequilibrar l'organisme en cas d'estrès i cansament.

Un bon aliat de les begudes calentes és el vinagre de mel: útil per alleujar inflamacions de gola es pot usar també per fer gargarismes. El mateix es pot dir de la ceba: bullida en poca aigua el suc que s'obté es pot usar pels gargarismes, per descongestionar la faringe i ajudar a expulsar la mucosa bronquial.

Bon hivern a totes i tots!

—————

Retorna