Una recepta de trufes de xocolata

2015-01-08 18:34

Història

És difícil dir amb exactitud d'on vénen les trufes de xocolata ja que molts països s'adjudiquen aquesta creació. Un possible origen es trobaria en ple cor de la Savoia, a la seva capital.

La creació d'aquesta llaminadura s'atorga a Louis Dufour pastisser de Chambéry. El 28 de desembre de 1895 el senyor Dufour es va adonar que el seu magatzem s'havia quedat buit de provisions i que no podria assortir els seus clients.

Va refusar a demanar ajuda a altres pastissers de la regió, per la qual cosa va haver d'imaginar una solució. Va decidir llavors fabricar ell mateix un producte digne de la qualitat de la seva botiga i de fabricació ràpida. Primer va remoure la crema, després va afegir cacau, vainilla i en un instant la mescla estava feta... Amb molta cura va formar petites boletes que va mullar en una cobertura per després fer-les rodar en la pols de cacau. Per donar-hi forma es va inspirar en la Trufa o tòfona, una gran exquisidesa.

Al llarg del segle passat es van popularitzar noves formes d’elaborar la xocolata, i s’elaboraven trufes que se submergien en licors i vins. Així les trufes absorbeixen les aromes i gustos. Així s’obtenien deliciosos mossecs.

Per elaborar les nostres trufes utilitzarem ingredients de qualitat i ambientalment sostenibles. Preferentment utilitzarem productes ecològics, de proximitat o de comerç just.

Ingredients:

Per la massa:

200 g de xocolata negra fondant sense sucre

100 g de xocolata amb llet sense sucre endolcida amb estèvia

1 cullerada de margarina

200 ml de nata per cuinar

Gotes d’essència de vainilla

Rajolinet de ratafia

Per l'arrebossat:

Fideuets de xocolata    

Sucre de canya moreno              

Elaboració:        

Posem un tupí al foc on afegirem la nata, fins que arrenqui el bull. Llavors de la deixem refredar.

Al bany maria en un cassó escalfem i desfem la margarina i les xocolates.

Encara al cassó de la xocolata hi afegim la nata (ja freda), la vainilla i la ratafia; i remenem sense parar uns 10 min.

Retirem la pasta obtinguda i la guardem a la nevera un dia.

L'endemà amb 2 culleretes fem boletes, i les arrebossem amb una barreja de fideuets de xocolata i sucre de canya.

Ho podem guardar a la nevera o al congelador per quan volguem gaudir-ne del seu bon gust!

—————

Retorna